söndag 17 december 2017

Lucka 16

Lucka 16
I dagens lucka är det tre böcker av samma författare Jenny Valentin från Atrium förlag. - Iggy och jag 6-9  år, -"Iggy är min lillasyster.Det betyder att jag är Iggys storasyster. Det är inte så lätt, för ibland busar Iggy. Och ibland busar Iggy VÄLDIGT MYCKET! Men vi är överens om en sak. Vi gillar att vara systrar!Iggy och jag är första fristående delen av fyra i en ny barnboksserie av det brittiska stjärnskottet Jenny Valentine.Varje kapitel är en avslutad historia, och handlar om systrarna Iggy och Flo. Kärleksfullt iakttaget och med en humoristisk ton beskriver Valentine barnens vardag: små spännande äventyr I en trygg och hemtrevlig miljö. Berättelserna passar åldern 4-8 år. De är utmärkta högläsningsböcker, men också tacksamma att läsa själv för den som precis knäckt läskoden."
- Trasig soppa, unga vuxna   -"En främmande kille knackar Rowan på axeln och ger henne ett fotonegativ. Han menar att hon tappat det, men det är inte hennes. Hon blir förvirrad, men hon har värre saker att oroa sig för. Hennes bror är död. Hennes pappa har stuckit. Hennes mamma vägrar stiga upp ur sängen. Hon måste ta hand om sin yngre syster. Och hålla ihop allt...Men Rowan blir nyfiken på den mystiske killen och negativet. Vem är han? Varför gav han det till henne? Mysteriet fördjupas när negativet kopieras och det omöjliga framträder."
- Eld färg ett, 12-15 år,   -"En ny ungdomsroman av Jenny Valentine - hetare än någonsin.Iris pappa Ernest är döende och hon har inte ens träffat honom. Hennes bästa vän Thurston är någonstans på andra sidan jorden och hon vet inte hur hon ska hitta honom. Allt hon trodde att hon visste står i lågor.Nu har Iris mamma förklarat krig. Hon har för avsikt att lägga vantarna på Ernests ovärderliga konstsamling och leva det ljuva livet. Men Ernest har andra planer. Det är saker som han vill att Iris ska få veta. Saker han kan berätta för henne och saker som måste vänta tills han är borta."


Inga kommentarer: