söndag 17 december 2017

Lucka 17

Lucka 17

Boken i dagens lucka är för lite äldre barn 9-12 och kan även vara som en adventskalender. I stället för att öppna en lucka så läser man ett kapitel i boken. Boken jag pratar om heter Tomtespelet: en julsaga i 24 kapitel av Arne Norlin från Lind&co

Det här är verkligen en rolig bok och jag måste säga att den även passar för både yngre och äldre barn än bara för 9-12 åringar. För det här är som en ny julvariant av "Den vita stenen" och frågar man dem som såg den tv-serien så var det verkligen en bred målgrupp.
Den här gången är det Mikael som råkar på en tomten på en julmarknad i slutet av november. Han får ett erbjudande av tomten om att vara med i ett spel under december och klockan tre varje eftermiddag får han ett SMS där det står olika uppdrag varje dag som han måste klara av för få ett pris eller kan det vara något annat som kan hända? Ja vad är det som kommer att ske den 24 december det vet ju alla att det är julafton då och tomten kommer? Mikael gör alla sin olika uppdrag varje dag. Det han får göra är en julbock, en snögubbe utan snö och så rullar det på. Men vad kommer att hända den 24 är det bara ett pris eller är det något annat som står på spel? Vem var det han mötte var det, var det tomten?Inga kommentarer: