lördag 2 december 2017

Lucka 2

En underbar mustig, murrig och läcker Julbok. Riktig Jul inklusive allt med andra ord. Tomten av Viktor Rydberg, en klassiker alltså. Utgiven av Tukan förlag .
En bok att läsa för de kanske lite större barnen då man kan förklara och berätta lite om språkbruket, som att en fur är en tall exempelvis och förhoppningsvis även kanske lägga en grund till poesins underbara värld. Illustrerad av Ingrid Elf, där varje bild är sin egen julkortssaga, bilder som det finns mycket att se och berätta om för de mindre barnen.
Fast denna bok är tidlös och passar som Julklapp både till gammal som ung. En bok att lägga i Jullådan och ta fram år efter år vid Jul.
Brukar alltid ta egna bilder till mina bokrecensioner, men nu ligger jag på sjukhus så jag har lånat bilden ifrån Tukan Förlag, kompletterar min text med deras nedan.
Kram och ha en fortsatt fin December önskar Pockethexan!
"Den idylliska juldikten av Viktor Rydberg med vackra illustrationer.
Tomten är en älskad dikt med mycket historia. Den publicerades först år 1881 och har sedan dess trollbundit barn och vuxna i form av både böcker och film. Denna gång upplevs den i en inbunden bok med vackra bilder av den populära konstnären Ingrid Elf.
En mysig bok att läsa tillsammans med familjen på julafton."

Inga kommentarer: