fredag 22 december 2017

Lucka 22

Lucka 22

Förlaget Catoblepas riktar in sig på böcker med inslag av fantasy. Det stämmer i Anders Amneus bok "Thule" för den är en fantasybok med inriktning vikingatid.


-"Thule är berättelsen om den rotlöse Trase Orm. Som litet barn hittas han ensam i en by där pesten dragit fram. Vem han är, är det ingen som vet. Han växer upp i en fosterfamilj, men
händelser som han inte verkar råda över för honom snart därifrån och vidare ut på långväga resor till okända länder.
I världen omkring honom pågår ett maktspel som inte ens de som spelar med alltid förstår till fullo. Trase dras med mer än han någonsin kunnat ana. Han sökte ett hem och en frid, men nornorna som väver livets väv tycks beslutat något annat.
Thule är en berättelse om rå makt, liderlig kättja och blod­fläckat stål, men också en berättelse om magiska världar, heder och kärlek.

Från Berghs förlag kommer Ursel Schefflers bok "Paula på julmarknad". Det här är en bok i från nutid och det är kul att fastän de går på en julmarknad känns det ändå äkta när de går runt bland stånden för att handla inför julen. Verkligen en levande och fin bok med viss dramatik och då speciellt när Paula tappar bort sin hund Titus. Då kan ni nog räkna ut vem som hittade honom igen.
-"Paula älskar att gå på julmarknad. Det doftar så gott av äpplen och brända mandlar och det finns så mycket roligt att titta på. Men plötsligt försvinner hennes storebror Titus. Kan jultomten hjälpa henne att hitta Titus?
"Författaren har lyckats få fram en fin stämning och skapa en väl avvägd balans mellan trygghet och dramatik, i den här lilla lättlästa kapitelboken. Att få in sex meningsfulla kapitel på trettiotalet sidor kräver både skicklighet och känsla." 

Inga kommentarer: