söndag 3 december 2017

Lucka 3

Lucka 3;
Som sagt, min Kära Hustru Gitte Olofsson alias Pockethexan hamnade på sjukhus precis när hon skulle dra igång sin stora bokbloggskalender, hon hade hört av sig till ett flertal förlag för att få böcker att recensera.
Självfallet så har det kommit en massa fantastiska böcker att läsa och berätta om. Pockethexan har bett mig, sin Make Oumberlige Peter att hjälpa till under hennes sjukhusvistelse, inga problem, själv är jag rejält förkyld och har feber och vad är inte mer lämpligt än att läsa och bläddra i underbara böcker för barn och vuxna med temat Jul.
Dessutom väljer jag själv vad som ska visas och idag den 3:e December så blir det en bok ifrån TLA Förlag Malung.
"Välkommen hem - En julsaga" av Täpp Lars Arnesson .
Ett litet välillustrerat mästerstycke till bok med temat längtan, omtänksamhet och öppna dörrar.
Två Tomtefamiljer har varit på vandring mycket länge och är långt hemifrån när de äntligen finner någonstans att bo. Deras stora räddning blir den lilla skogsmusen Albertina och en öppenhjärtig Tomtefamilj som för dem som behöver, öppnar sina dörrar med orden: -Välkommen hem!
En välskriven och lättläst bok, med en innehållsrik text som kompletteras av Joakim Depuis fina bilder.
Jag gillar bokens förord:
"När skymningen faller utanför stugans fönster och snön dalar ner mot marken är det tid för att väva sagor och berättelser. Sagor om att längta hem och om goda krafter som hjälper när nöden är som störst."
Ha en fin första Advent Vänner mvh ifrån Oumberlige Peter.

1 kommentar:

Marie Eggimann sa...

Hälsa henne att hon kryar på sig.