fredag 8 december 2017

Lucka 5 i bokjulkalendern
Lucka 5
Ligger fortfarande kvar på sjukhus, går ingen nöd på mig. Får den smärtlindring jag behöver, må(o)rfint alltså. Hm......som Ni märker så har jag blivit skadad av att leva i över 30 år med min Kära Make Peter Olofsson och hans dåliga ordvitsar.
Har en hel hög med underbara julböcker för barn och ungdom bredvid mig här på sängbordet, så jag klarar mig fram till Jul, får hoppas att jag är hemma till dess.
Har just läst klart den här lilla finstämda julnovellen för barn och ungdom, ja självklart även för vuxna som behöver något lättläst, ifrån Rabén o Sjögren .
December är här och Julafton närmar sig ,med allt vad det innebär för Sonja. Det är då hennes Pappa brukar komma på besök, han är ganska glömsk och ibland måste han arbeta så man vet inte riktigt säkert om han kommer.
Sonja bor med mamma och fem syskon. Fem syskon och fem pappor finns det. Fyra pappor kommer ibland på julafton. Aldrig Lissabons, för hans pappa är kvar i Lissabon.
Som sagt en liten, varm och vacker berättelse, med finstämda och detaljrika illustrationer i svart/vitt.
Känns lite "70-tal" över Sonja och Julen, kan låta negativt men ur min synpunkt sett så blir det en härlig nostalgisk charm över det hela.
Ha en fin fortsatt vecka önskar Pockethexan!

Inga kommentarer: