söndag 10 december 2017

Lucka 7

Lucka 7
December går fort, även om man som jag ligger på sjukhus, redan den 7:e December. Ett sätt att inte ha tråkigt och långsamt är ju att läsa och nu har jag gett mig sjutton på att få full fart på min julklappstipsadventskalender.......smaka på det ordet...mums, för det precis är vad alla mina inlägg här handlar om, att ge härliga boktips till fina julklappar och självklart till andra tillfällen också.
Tar idag lite paus och hoppar över jultemat för mitt boktips, så nu blir det spännande äventyr, Jack den skeppsbrutne, bland hajar, vrakbåtar och andra farliga fällor får Jack snart fullt upp med att bara överleva, i Lisa Doans humoristiska, varma och annorlunda berättelse, charmigt illustrerad av Ivica Stevanovic.
Utgiven av Argasso bokförlag ,
Precis som i gårdagens bok så är denna bok sparsamt illustrerad, inte så det tar bort fokus ifrån texten, tvärtom, bilderna berikar.
"Tolvårige Jack är van vid att stanna inomhus och inte ta några risker överhuvudtaget. Jacks föräldrar är hans totala motsats. De har blivit utsparkade från Tokyo, blivit bankrutta i Grekland och stått värdar för Nairobis minst omtyckta safari. Nu tänker de ta med Jack på en semester till Karibien där ska de arrangera dykutflykter för turister, deras senaste plan för att tjäna lite snabba pengar. Och med dessa erfarna globetrotters vid rodret – vad kan egentligen gå fel?"
Kram ifrån Pockethexan!

Inga kommentarer: