torsdag 21 december 2017

Lucka 20

Lucka 20 

Nu börjar det närma sig slutet på den här kalendern och jag har fått ett trevligt problem, jag har för många böcker mot hur många luckor jag har kvar. Så idag presenterar jag tre olika boktyper med tre olika författare.  


För sportälskaren har jag första säsongen av "Innebandypiraterna" från Hoi förlag. Det är Sölve  Dahlgren som har skrivit den här boken som det finns fem böcker till av i serien. Innebandypiraterna riktar sig till den lite klurigare åldersgrupperna 12-15 år och då kanske främst till killar som själva håller på med någon sport och kan då känna igen sig i Emil, Anton och Victor och laganda med deras lag Tågaborg. 

För hästälskaren har jag boken "Katys vilda föl" av Victoria Eveleigh från Argasso förlag.
Katy är ute och går på heden på sin födelsedag. Hon kan inte tro sina ögon när det på vingliga ben kommer gående emot henne helt ensamt nyfött fölunge. Det är kärlek vid först ögonkastet för Katys del men hon tror och hoppas att det även gäller för fölet för det verkar att bli lyckligt nu när det slipper att vara ensamt. Hon sträcker sakta ut handen för att försiktigt röra vid fölet, hon vill ju inte skrämma iväg det. Fast hennes största problem är hur hon ska kunna få hennes föräldrar att förstå att de måst låta henne få ta hand om fölet. Boken är första delen av tre och den riktar sig till åldersgruppen 9-12 år och boken tillhör gruppen lättlästa böcker och boken innehåller några enstaka tecknade bilder på fölet.

Den tredje och sista boken för idag är "I monstrens rike, de förhäxade barnen" av Johanna Strömqvist från Semic bokförlag. Det här är en bok ur gruppen äventyrsböcker och den innehåller en hel del teckningar bara för att det ska bli enklare att förstå vad författaren har för ideer om de olika monstren som barnen möter. Det är nämligen så att Saga är en av barnen och hon bor med sina föräldrar i en skog med evig vinter. Hennes pappa bygger maskiner i slottets ena torn. Hennes mamma har trollkraft och inne i skogen finns det monster men de är infrusna i isen. En dag blir hennes mamma sjuk och  då börjar montren att tina upp i skogen. Vi får följa med Saga och hennes vän stenmonstret Ulrik ut på en resa för att hitta botemedel till hennes mamma så att hon kan rädda världen. 
Den här boken riktar sig också till åldern 9-12 år fast som jag har erfarenhet av från mina egna barn att den här typen av böcker är  oftast populärare och de kan läsas av bredare grupp kan man bara läsa går det från 6 år och uppåt. Se bara på Harry Potter och Hunger games alla åldrar läser de böckerna. 


Inga kommentarer: