fredag 18 december 2020

Lucka 18

 

18.

Älskade jävla jul

av

Birgitta Bergin

från

Bokfabriken

Det svåra med böcker är om man inte tycker om huvudrollen,  så är det med den här boken. En sak har vi gemensam och det är att vi båda gillar julen.  Fast där hon tar i så att det knakar med sina listor med saker som måste hinnas med innan jul går jag på känsla istället. 

Det här är en julroman men när hon är så manisk i sina saker som måste hinnas med innan jul gör ju det att det inte känns så positivt med allt julpyssel som det borde vara. Att de sedan ska renovera köket också gör det sitt till att det inte blir så juligt när hon för det mesta är otrevlig mot sin man som ska göra jobbet. Alltså för att i stället för att hugga tg själv är hon bara otrevlig. Samma sak gäller dottern som tillsammans med sin pojkvän hyr ett drömhus att fira jul i. Det ligger avsides i skogen och har öppnaspisar i alla rum. Visst låter väl det härligt Det rackar hon bara ned på i stället. Visst låter det väl som ett drömhus att fira jul i. 
Samtidigt som alla julbestyren sker får huvudrolls Amy som också är en författare och har gett ut sin första bok som är en deckare. Nu får hon ett erbjudande om att byta förlag till ett som är mer inne än hennes gamla förlag. I erbjudandet ingår ett femboksavtal men vad hon inte vet är att det inte är hon som ska bestämma vad de ska handla om. 

Det här borde vara en drömbok för mig eftersom den är julig, familjär och håller ett högt tempo. Men det blir bara en välförfattad jultrea för Älskade jävla jul.



Inga kommentarer: