torsdag 10 december 2020

Lucka 11

 

11.

Kastvindar

av

Buthler Grimwalker

från

Bokfabriken


Det här är del två i serien om bilhandlare Alex Storm som kommer in i knarkhandel och blir kasinochef genom sin halvbror från Hongkong. Han har alltid känt sig utanför under sin uppväxt eftersom han är halvkines från just Hongkong. När han då fick kontakt med sin halvbror i vuxenålder kände han att han fick tillbaks en bit han har saknat och hoppas få veta mer om sin far. Men tyvärr är det inte så positiva saker han får veta. Hans far var väldigt våldsam mot hans mor och det var därför hon flydde ifrån Hongkong en stormig natt under hans tidiga barndom. Han har aldrig vetat varför han alltid har varit så rädd för stormar och det blir ironiskt när han heter Storm i efternamn.

Den här kriminalromanen rymmer så mycket att man inte tror att det är sant nästan. Alex är gift med sin Jessica som han älskar över allt annat. Hon väntar deras första barn som ska bli tre trillingar. Men vad som händer i den här boken är verkligen någonting över det vanliga, så var beredda på aktion. Jessica har mördat en detektiv som hon själv har anlitat för att han skulle kontrollera hennes makes hemliga affärer som hon trodde skulle vara en annan kvinna men det visade sig vara hans nya jobb hos halvbrodern. Detektivens sambo är en polis och hon tycker inte att det verkar vara en legitim verksamhet som Alex driver i sin utåt sett kinesiska restaurang. 

Jag gillar ändå den här boken för att den är så annorlunda i både story och miljö. Fast det som händer i den här boken är verkligen svårt att ta till sig. Därför blir det bara en högt smällande fyra för Kastvindar, men jag ser verkligen fram emot fortsättningen.   

  

Inga kommentarer: